Australák
- Fernet 4 cl
- grapefruitový džus 12 cl
- citronová šťáva 2 cl
- cukrový sirup 1 cl
Do šejkru s ledem nalijeme všechny ingredience a pořádně protřepeme. Servírujeme ve vysoké sklence s několika kostkami ledu.
Bavorák
- Fernet - 4cl
- tonic na dolití
Do sklenky nalijeme fernet a dolijeme tonikem.
Přidáme led a ozdobíme citrónem.
Bad Morning
- Fernet 4 cl
- rajčatová šťáva na dolití
- citronová šťáva 3 střiky
- tabasco 3 střiky
- worcestrová omáčka 3 střiky
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Všechny tekuté suroviny nalijeme přes led do tumbleru a promícháme. Okořeníme solí a pepřem a ozdobíme celerovou natí s malým rajčatovým jablíčkem.
Fernetína
- fernet - 4cl
- soda - 8cl
- cukr krupice - 3 lžičky
- citrón
Nakrájíme půl citrónu na kostky a vložíme do sklenice, přidáme cukr a podrtíme.
Potom naplníme sklenici ledovou tříští a přelijeme fernetem a dolejeme sodou.
Mules Collar
- fernet - 4 střiky
- citronová šťáva - 2cl
- pivo na dolití
Sklenici naplníme do poloviny drceným ledem, zastřikneme fernetem, přidáme citrónovou šťávu a dolijeme světlým pivem.
Feldkurát Katz
- fernet - 3cl
- griotka - 2cl
- cukrový sirup - 2cl
- citronová šťáva - 2cl
Do šejkru s ledem nalijeme předepsané suroviny a protřepeme.
Přes sítko přelijeme nápoj do koktejlové sklenice a ozdobíme koktejlovou třešničkou.
Ice Fernet
- fernet - 2cl
- vaječný likér - 2cl
- vanilková zmrzlina - 1 kopeček
- káva - studená
- šlehačka
- čokoláda - strouhaná
Do sklenice s ledem přidáme fernet, vaječný likér a zmrzlinu.
Nápoj zalijeme studenou kávou, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.